Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolombyggnad försenad

Ombyggnaden av Klockarhagsskolan fortskrider, men är försenad. Kommunförvaltningen ska titta närmare på vilka konsekvenser detta får.

Annons

Bildningsnämndens ordförande Stefan Backius (V) konstatrar att Skola 2010 är det största projektet på länge i Hällefors kommun. Man skapar en central skola för elever från förskoleklass till årskurs 9.

Innebär ”viss utsatthet”

– Även om det i rapporter är problematiskt ibland så ska det lösas.

Om- och tillbyggnader sker samtidigt som skolverksamheten ska fungera och det innebär viss utsatthet säger kommunchef Lena Sahrblom.

Det är kommunstyrelse och kommunförvaltning som ansvarar för ekonomin och genomförandet av projektet. Bildningsnämnd och förvaltning ansvarar över innehållet i verksamheten.

Blivit dyrare

Enligt beräkningar kommer projektet att kosta totalt närmare 74 miljoner kronor, vilket är en uppräkning av den beslutade maxkostnaden från 2008 på 69 miljoner kronor.

Enligt Sahrblom beror den högre summan på starkare konjunktur inom byggbranscher samt kraftigt ökade priser. Man anser detta vara en indexreglering och att projektet håller fastställd budget.

Hittills har man lagt ner 40,3 miljoner kronor i Skola 2010.

Tidsplanen har inte kunnat hållas. En orsak är att grundläggningsarbeten inte kunde genomföras i vintras. Vissa delar av skolan kommer att byggas klart under hösten och vintern. Kommunförvaltningen ska göra en genomlysning av vad förseningarna kan få för konsekvenser och hur det påverkar sluttiden för hela projektet.

Enligt planerna ska elever från Kronhagsskolan och Snäckeskolan flytta till Klockarhagsskolan vid årsskiftet. Dessa planer ligger dock fast.

Mer läsning

Annons