Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slinga för cykel invigdes

HJULSJÖ. I nästan ett år har Thord Lindberg arbetat med att ställa i ordning MTB-leder med Hjulsjö som centrum. Under söndagen premiärkördes den ena slingan av ett 15-tal cyklister.

Annons
Samlade. Premiärtramparna samlade precis innan man gav sig iväg.

Trots att regnet hängde i luften mötte ett 15-tal cyklister upp för att invigningstrampa en av de leder som Hjulsjö byförening och Thord Lindberg precis blivit klara med. En del kom på riktiga tävlingscyklar, men en och annan tänkte genomföra cykelturen på en vanlig dam- eller herrcykel.

– Idag är det ingen tävling, säger Thord Lindberg innan avfärd från Motionscentret i Hjulsjö. Idag ska vi på utflykt och vi ska grilla.

Invigningen skedde på led 4 som sträcker sig från Hjulsjö, ner mot Kindla och Grängen. 31 kilometer skogsväg väntade cyklisterna.

– Totalt finns 95 kilometer MTB-led klart, berättar Lindberg.

De fyra lederna har färgmärkts beroende på svårighetsgrad. Röd markering är tuffast, blå markering något lättare, men både röd och blå kräver MTB-cykel. De två resterande lederna är gröna och kan trampas med vanlig cykel.

– Jag kom på det här när vi var uppe i Funäsdalen, berättar Thord. Där hade de MTB-leder som var väldigt populära.

Den som provar på lederna under sommaren kommer att få en fin naturupplevelse, lovar Thord. Men att cykla lederna innebär också en och annan utmaning i den kuperade terrängen. Höjdskillnaderna är nämligen hela 190 meter.

Thord Lindberg beskriver söndagens premiärled.

Mer läsning

Annons