Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spadtag för ombyggd skola

Byggstarten av om- och tillbyggnaden av Klockarhagsskolan skedde redan under sportlovet men ett symboliskt spadtag togs i går av eleverna Alice Ylitalo och Hannes Horneman.

Annons
Byggprojektet på Klockarhagsskolan har tagit fart. Ett symboliskt första spadtag togs i går av eleverna Hannes Horneman och Alice YlitaloBILD: BIRGITTA SKOGLUND

Efter många års planerande är bygget i gång. Klockarhagsskolan blir en central skola för elever från förskoleklass–årskurs 9. Snäckeskolan och Kronhagsskolan läggs ner. Grythyttans skola kommer dock att vara kvar.

Projektet kostar 69 miljoner kronor.

– Det här betyder mycket för verksamheten. Vi kommer att kunna samarbeta bättre och hitta samverkansformer. Skolan blir mer kostnadseffektiv, säger rektor Helena Persson.

– Då vi följer eleverna från förskolan till nian är risken att vi tappar någon efter vägen mycket mindre.

Blir ett lyft

För eleverna blir den nya skolan ett lyft tror elevrådsordföranden Alice Ylitalo i sjuan.

– Vi i elevrådet har inte sett några ritningar, men det ska bli spännande att se hur det nya växer fram. Jag tror det blir bra. Skolan är ganska fräsch nu, men det blir helt klart bättre. Vi kommer att få mer plats också och det behövs.

I första etappen byggs två slöjdsalar i längan som elevrestaurangen ligger i. Den delen ska vara klar 31 maj. I den andra etappen byggs vinkeln om. Det påbörjas efter sommaren. Här ska årskurs 6–9 rymmas. Sista etappen är ombyggnad av linjalen där förskoleklass–årskurs 5 ska vara. För att klara byggtiden ska skolan ta tillfälliga lokaler i anspråk i bland annat Godtemplargården. Hela byggprojektet planeras vara klart till vårterminen 2012.

Mer läsning

Annons