Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparplaner för kulturskolan

Bildningsnämnden ska spara pengar på kulturskolans verksamheter. Troligen kommer öppettiderna på Lilla Kvarn och Valhalla att minskas.

Annons

Ett sparförslag som presenterats är att göra Valhalla till en ren fritidsklubb och att Valhalla därefter enbart är öppet en eftermiddag i veckan och helt stängd på skolloven. Ett annat spar-alternativ är att stänga verksamheten på Lilla Kvarn, som riktar sig till äldre ungdomar och är öppet senare på kvällarna, helt. Ett tredje alternativ är att minska på kulturskolans frivilligverksamheter.

Sparförslagen har diskuterats på bildningsnämnden. Det tredje alternativet, att dra in på frivilligverksamheterna, skrotades då helt. Likaså förslaget att stänga Lilla Kvarn.

Så liten skada som möjligt

Huvudspåren för nämnden ska vara att lägga besparingen bara på Valhalla eller att hitta en kombinerad lösning där Valhalla och Lilla Kvarn blir kvar men med minskat öppethållande.

– Ambitionen är att vi ska kunna hitta en sparlösning för kulturskolan där skadeverkningarna blir så små som möjligt, säger Stefan Backius (V), ordförande i bildningsnämnden.

Exakt vad som kommer att beslutas är inte klart. Frågan tas upp i bildningsnämnden igen inom kort.

Mer läsning

Annons