Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sponsorer upprörda

I det lokala företaget Documentary Groups senaste nostalgifilm, som släpptes i förra veckan, finns en politisk pamflett från LO-facken. Byt regering är budskapet. Det väcker ilska hos företag som sponsrat produktionen.

Annons

– Vi har sponsrat en dokumentärfilm. Inte några politiska budskap. Det här var mycket oklokt gjort av Documentary Group. De skjuter sig själva i foten, säger Bo Larsson på Ovako Steel.

Företaget är ett av de större som varit med och stöttat filmproduktionen ekonomiskt. För det har företaget fått ett antal filmer att ge till anställda och kunder. Bo Larsson har fått filmleveransen utbytt. Han har varit tydlig mot filmbolaget med vad Ovako anser.

Nostalgifilmen skildrar Hällefors och Grythyttan under 1970 och 80-talen. Tidigare produktioner har visat decennierna innan.

Bakom det inplastade konvolutets titelblad ligger en trycksak där det förklarar att LO-facken stödjer S i Hällefors.

– Det är ett starkt budskap och ett ställningstagande vi inte vill ge till våra kunder, säger Camilla Pettersson på Petterssons Skogstransporter AB. Där slängs LO-bladen bort.

Hällefors kommun är också en av de större sponsorerna.

– Kommunen eller partiet visste inte om detta. Som socialdemokrat kan jag tycka att det är bra att LO får ut information. I kommunens och företagens perspektiv ser jag ett problem. Men jag har inte hunnit att reflektera över detta, säger kommunstyrelsens ordförande Rita Söhrling (S).

Fricwelds vd Dan Sandberg anser att det var absolut fel ställe att stoppa in politisk propaganda.

Han har öppnat konvoluten och kastat LO-pamfletten.

– Jag är mycket besviken på Documentary Group och har klagat, säger Sandberg.

Johan Alvén är ansvarig utgivare på Documentary Group.

– LO har köpt en vanlig reklamplats som inte har med filmen, produkten att göra. Det är inte konstigare än om Coop haft en annons, säger Alvén.

Mer läsning

Annons