Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Städexperter gör rent hus

Räkna med städtips och anekdoter från tv-inspelningarna när experterna från TV4:s Rent hus kommer till Skräddartorp. På onsdag är de först ut när sommarens temakvällar drar i gång.

Annons

Efter två säsonger av programmet Rent hus skickar folk mejl till Marie-Louise Danielsson-Tham och Marléne Eriksson och ber om städtips.

Men trots att båda bott samtidigt i Uppsala i många år hade de inte träffat varandra förrän ett produktionsbolag parade ihop dem inför inspelningarna av Rent hus.

– Jag hade provfilmat med flera personer före Marie-Louise. Men då var det ingen diskussion. Nu kändes det klockrent. Vi kompletterar varandra bra, säger Marléne Eriksson.

Marie-Louise Danielsson-Tham är professor i livsmedelshygien vid Restauranghögskolan i Grythyttan och Marléne Eriksson driver ett städföretag.

När programmet spelades in var det viktigt att allt skulle vara på riktigt.

– En del tror att vi spelade men det var våra ärliga reaktioner som syntes i programmet. Till sist sa jag till Marléne att vi måste säga något annat än ”det här var det värsta jag sett”, säger Marie-Louise Danielsson-Tham.

Onsdagens temakväll på Skräddartorp arrangeras av Grythyttans hembygdsförening och är den första av fyra i sommar.

Mer läsning

Annons