Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stall brann i Grythyttan

Ett stall nära ett boningshus brann på tisdagskvällen. När ägaren kom hem vid 20.30-tiden var stallet övertänt och bostadshuset hotades av branden. Även boningshuset fattade eld.

Annons

– Ja, det var i fara ett tag, men räddningstjänsten räddade det, säger Kenneth Johannesson. vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Uthuset som brann ligger 15 meter från bostadshuset. Det fanns inga djur i stallet. Det förvarades bara saker där, bland annat en gasoltub, vilket försvårade släckningsarbetet.

Vid 22-tiden är räddningstjänsten och polisen fortfarande på plats vid brandplatsen.

– När räddningstjänsten är klar kommer vi att spärra av, för att senare kunna göra en teknisk undersökning och försöka söka efter orsaken till branden, säger Kenneth Johannesson.

Fastighetsägaren berättar att boningshuset verkligen låg i farozonen.

– Det brann på baksidan i fasaden och rutor på huset sprack av värmen. Man lyckades släcka, men övervåningen har blivit lite rökskadad. Hade brandkåren kommit bara någon minut senare hade det kanske varit kört.

Det blev en orolig kväll och natt. En del som förvarades i uthuset försvann i lågorna, bland annat trädgårdsmöbler och en motorcykel.

– En del fotografier som fanns i en låda brann också upp. Trist, men det var tur att kåken klarade sig, säger fastighetsägaren.

Då det i larmet uppgavs att det fanns gasflaskor i den brinnande byggnaden fanns även ambulans på plats för säkerhets skull.

– Nu var det en gasolflaska och det ska mycket till innan en sådan exploderar. Det var inte den som var orsaken till branden. Polisen är intresserad av hur branden kan ha startat. Så snart det är möjligt startar den tekniska undersökningen, säger Marko Heikkinen, räddningsledare inom Bergslagens räddningstjänst.

Totalt fyra brandbilar fanns på platsen, med styrkor från Hällefors och Filipstad.

– Filipstads styrka hämtade vatten på stationen i Hällefors. Därefter fanns den i beredskap om något mer skulle hända, säger Heikkinen.

Räddningsmanskapet fanns på plats till midnatt. Därefter överläts övervakningen på brandplatsen till fastighetsägaren.

Mer läsning

Annons