Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stärkt gemenskap mål i Sävsjön

Stärkt gemenskap i byn är ett mål. Bygdeföreningen i Sävsjön har sammanställt ett ambitiöst program med aktiviteter under året och upptakten var en träff kring vårfåglar.

Annons
Sävsjöns bydgegårdsförening vill få mer fart på föreningen och gör en extra satsning på årets program. Upptakten handlade om fågelskådning.

Redan förra året påbörjades diskussionen om att ordna olika programpunkter inom Bygdeföreningen. I år har det blivit verklighet.

– Vi har en bra samlingslokal och det känns roligt om vi kan utnyttja den, säger Lotta Eriksson som varit ordförande i föreningen sedan 1995.

Lotta är uppvuxen i byn, har stannat kvar och själv bildat familj här. Hon tror att bygdeföreningen har stor betydelse för byns utveckling.

– Den håller byn levande. Vi får en möjlighet att samlas kring bygdegården. Detta skapar gemenskap.

Ett program med aktiviteter för hela 2010 har sammanställts. Förhoppningen är att öka sammanhållningen bland föreningens drygt sjuttio medlemmar.

– Det är roligt att träffas. Annars vinkar vi ju bara till varandra, säger Ann Sofi Berglund.

Lasse Sjöberg håller med. Han är inflyttad från Stockholm tillsammans med hustrun Berit.

– Vi är fortfarande mantalsskrivna i huvudstaden, men faktum är att vi tillbringar mer tid här i Sävsjön nu.

Fler barnfamiljer behövsTillfälligheterna fick makarna Sjöberg att köpa hus i byn för fem år sedan.

– Vi trodde vi skulle hamna i skogen för oss själva, men gemenskapen har kommit att betyda mer och mer. Då blir byföreningen viktig.

I dag har Sävsjön cirka 25 hushåll.

– Antalet fritidsbostäder ökar och på lång sikt kanske det inte är bra. Vad byn behöver är fler barnfamiljer, säger Lotta Eriksson.

Några barn var med den här kvällen då det handlade om vårfåglar. Gunde Persson från Ornitologiska föreningen i Hällefors kom för att vara ciceron under en kvällsvandring i byn.

Mer läsning

Annons