Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stationsvägen ska snyggas till

Nu ska Stationsvägen snyggas till. Det ska planteras träd och trottoaren ska förlängas. Det får kosta 200 000 kronor har kommunstyrelsen bestämt.

Annons

Bergslagens miljö- och byggnadsnämnd, BMB, har på uppdrag av kommunen fått räkna på vad en uppsnyggning av Stationsvägen kan kosta. En kostnadskalkyl har presenterats. Det handlar då om att plantera åtminstone 20 nya träd och att justera och förlänga befintlig trottoar med ytterligare 125 meter.

Alla åtgärder, med planteringar och trottoar, beräknas att kosta 224 000 kronor. Om trädraden ska förlängas till en allé blir det ännu dyrare. Skötseln beräknas sedan till 8000 kronor det första året och därefter 2000 kronor per år de efterföljande fem åren.

Kommunstyrelsen har bestämt att de föreslagna åtgärderna, förutom komplettering av träd till allé, ska ske. Budgeten för projektet ska dock begränsas till maximalt 200 000 kronor. Åtgärderna ska ske i år.

Kommunstyrelsen anser att uppfräschningen av Stationsvägen är i linje med kommunens mål om att vara en attraktiv besöksort.

I bakgrunden till det här beslutet finns ett medborgarförslag från år 2008 som just föreslår att Stationsvägen snyggas till.

Mer läsning

Annons