Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för obehörig trafik vid skolan

Nu blir det stopp för obehörig trafik i den nybyggda rondellen vid Klockarhagsskolan.– Jag blev mörkrädd när vi var där och tittade på trafiksituationen, säger Mats Lidestig, trafik-ingenjör på BMB.

Annons
Slutkört för obehöriga. Bara taxibilar och personer med särskilt tillstånd ska få nyttja den nybyggda rondellen vid Klockarhagsskolan.

I dag, fredag, invigs storsatsningen med den nya enhetliga grundskolan i Hällefors tätort. Genom att tre skolor (Klockarhagsskolan, Snäckeskolan och Kronhagsskolan) nu är en enda skola ökar fordonstrafiken i anslutning till skolan.

En rondell/vändplan för trafik till och från skolan byggdes på Hemgårdsvägen. Den skulle användas för skolskjutsar och fordon med parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Men fler trafikanter än så körde där vilket skapade stora trafikproblem vid vissa tider på dygnet. Många bilar i kombination med många skolbarn som går på sträckan var ett faktum. Risken för olyckor var stor, konstaterade Bergslagens miljö- och byggnadsnämnd, BMB.

– Det blev inte som vi hade tänkt oss. Nu rättar vi till det. Från den 12 mars får ingen motortrafik förutom skolskjutstrafik och fordon med parkeringstillstånd för rörelsehindrade trafikera slingan, säger Mats Lidestig.

BMB har tagit beslut i frågan på initiativ från bildningsnämnden och anställda på skolan.

Mer läsning

Annons