Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora utmaningar för gymnasieskolan

En särskild arbetsgrupp har tillsats för att jobba med strategifrågor för framtidens gymnasieskola i Hällefors.– Gymnasiet i Hällefors står inför stora utmaningar, konstaterar Stefan Backius (V), ordförande i bildningsnämnden.

Annons

Gymnasieskolan är strategiskt viktig för Hällefors i framtiden, fastslår en enig bildningsnämnd.

– Vi har en väl fungerande gymnasieskola men med ett minskande elevunderlag. Det är viktigt att Hällefors har en egen gymnasieskola.

”Inte rimligt”

– Jag tycker inte det är rimligt att begära att 16-åringar från kommunen ska tvingas pendla till Örebro varje dag i tre år för att kunna läsa på gymnasium, säger Backius.

Nu har bildningsnämnden utsett en beredningsgrupp som ska jobba med att utforma en framtidsstrategi för gymnasiet i Hällefors. Det ska handla om såväl befintliga utbildningar som att diskutera möjligheterna att starta nya.

Hur elevantalet kan säkras är också en viktig del i strategiarbetet.

Djupgående analys

– Vi vill ha en mer djupgående analys kring problematik, utmaningar och möjligheter för gymnasiet såväl lokalt som nationellt. Gymnasieskolan är en stor strategisk fråga för hela kommunen och inte bara en verksamhet som berör bildningsnämnden, säger Stefan Backius.

Nytillsatt beredning

I den nytillsatta beredningsgruppen ingår nu Stefan Backius (V), Birger Antonsson (S), Kenth W. Johansson (M) samt tre tjänstemän: förvaltningschef, rektor och verksamhetsutvecklare.

Mer läsning

Annons