Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för jobb på tuff marknad

Folk hängde på låset när rekryteringsträff hölls hos Arbetsförmedlingen. För många är det ett jobb att söka arbete.

Annons
Ny marknad. Malin Bergkvist är nyutexaminerad statsvetare och är sedan ett halvår inne på en helt annan arena. Nyfiket ställer hon frågor till bland annat Carl Steen från Försvarsmakten som fanns med under Arbetsförmedlingens rekryteringsdag.

En första intensiv timme. Arbetssökande hade samlats utanför dörren innan rekryteringsträffen inleddes och en viss trängsel uppstod inledningsvis. Ett sorl steg snabbt i rummet där förutom Arbetsförmedlingens egen personal även fanns representanter från Eures-nätverket. En organisation, kopplad till Europeiska kommissionen och offentliga arbetsförmedlingar, som informerar om lediga jobb i över 30-talet europeiska länder.

– Norge, där är det största suget just nu. Runt 80 000 svenskar jobbar i Norge nu och behovet är stort, säger David Tachezy, Eures rådgivare.

Joakim Johansson är en av många besökare den här dagen. Han känner en viss tveksamhet inför den här typen av arrangemang, men rycker på axlarna och ger det ändå godkänt.

– Jo, det är väl bra att arbetsgivare visar upp sig.

Själv har Joakim aldrig haft ett fast jobb i hela sitt liv. Vinterhalvåret brukar vara tufft, men han har ett jobb som börjar i april.

– Jag var timvikarie inom kommunens omsorg en period, men efter 300 dagar var det slut. Var på Ovako en sväng, men nej, någon fast tjänst har jag inte haft. Visst finns en viss oro, men man vänjer sig och får anpassa sitt liv.

Joakim hoppas en dag få slippa ovissheten, kunna få en tryggare tillvaro för sig och sin familj.

Apropå de 300 dagarna. Hällefors kommuns omsorg fanns på plats och enhetschef Päivi Saxin säger att en ständig påfyllning av vikarier behövs. Omsättningen är en realitet.

– Efter 300 dagar kräver arbetsgivaren en omvårdnadsutbildning. Genom vikariat finns chans att komma in i vårdyrket. Sedan är det upp till arbetstagaren att skaffa sig en utbildning. När max antal dagar närmar sig står man inför ett vägval.

Päivi Saxin säger att det är ett givande och tagande.

Malin Bergkvist har en fil kand i statskunskap, är nyutexaminerad och är ute på en helt ny marknad.

– En omställning från studierna. Hade varit bra att vara mer förberedd med vad det innebär. Skolan skulle kunna informera mer, säger Malin som nyfiket frågar runt och gör anteckningar.

Nicklas Salmin från Grythytte bemanning tycker rekryteringsdagen ger bra tillfällen att snabbt knyta kontakter.

– Det är inte bara kommunens ansvar att göra bygden mer levande. Här bör även vi arbetsgivare ta vår del. Varje företag borde tänka nationalekonomiskt och ha långsiktiga perspektiv om små bygder ska överleva. För vår del strävar vi efter att rekrytera lokala krafter, även om det innebär något dyrare kostnader.

Syftet att sammanföra arbetsgivare och arbetstagare nådde ett mål. Förhoppningsvis ger det också någon jobb.

Lokala företagare har även ett ansvar gentemot den egna bygden anser Nicklas Salmin som fanns med under rekryteringsdagen med sin rörelse Grythytte bemanning.
Alltid tillfälligt. Joakim Johansson har aldrig haft en fast anställning. Han hoppas ovissheten någon gång ska kunna brytas. Här samtalar han med David Tachezy, rådgivare för Eures.
Högtryck. Många arbetssökande passade på att besöka rekryteringsdagen på Arbetsförmedlingen i Hällefors där bland annat kommunens omsorg fanns på plats för att fylla på vikariebehovet.

Mer läsning

Annons