Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort underskotti bildningsnämnd

Underskottet i bildningsnämnden beräknas till 6,3 miljoner kronor 2011. Detta kommer att kräva hårt arbete resten av året säger förvaltningschef Göran Nilsson.

Annons

Totalt har nämnden drygt 132,5 miljoner kronor 2011 i budgeten att fördela till de olika verksamheterna. Det är i princip lika mycket pengar som i fjol och förvaltningschefen konstaterar att det innebär att någon hänsyn till kostnadsökningarna inte har tagits. Fyra månader återstår av året, men årets pengar är förbrukade.

Orsakerna är flera. Satsningen på Skola 2010, att göra Klockarhagsskolan till en central skola för elever från förskoleklass till årskurs 9 i Hällefors tätort, är en. Men framför allt beror underskottet enligt Göran Nilsson på att verksamheten inte anpassats till tilldelad budgetram. Kostymen är för stor.

De privata förskoleverksamheterna som startats i kommunen påverkar också ekonomin. Kommunen är skyldig att betala ut barnomsorgspeng och får färre barn i sin egen verksamhet.

– Det är inte okej att överskrida budgetramen. Situationen är frustrerande och vi måste jobba hårt för att komma rätt, säger Nilsson.

Mer läsning

Annons