Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sträckor iMidnattssolrallyt

I Midnattssolsrallyt 2011 kan både MK Kopparberg och Hällefors MK ansvara för varsin specialsträcka. Båda klubbarna har fått en förfrågan om detta.

Annons

– Helt klart är det vår strävan att kunna ha en specialsträcka, säger Stefan Frisk, MK Kopparberg.

Thomas Berggren, Hällefors MK, säger det samma.

– Det låter väldigt intressant. Vi har ambitionen att kunna ordna det här, men vi har en del detaljer, bland annat ekonomin, som vi först måste veta är i hamn, säger Thomas Berggren.

Var sin sträcka

Både Kopparberg och Hällefors får i så fall varsin specialsträcka i tävlingen torsdagen den 14 juli. Båda klubbarna har redan diskuterat möjliga vägavsnitt för detta. MK Kopparberg har dessutom fått ett preliminärt ja från Trafikverket på sin ansökan.

200 bilar väntas delta

Om två av sträckorna i det populära veteranbilsrallyt placeras i Kopparberg och i Hällefors så ska man nog räkna med folkfest och biljippon i båda tätorterna.

– Vi beräknar att 200 bilar deltar och tävlingen drar publik. Och att få arrangera en sträcka så tidigt i rallyt är en fördel för då har ännu inte många deltagare tvingats bryta, säger Stefan Frisk.

Årets Midnattssolsrallyt arrangeras den 13–16 juli med Västerås som tävlingens centralpunkt.

Mycket på gång

Men mycket annat är på gång i motorklubbarna Kopparberg och Hällefors innan dess. Redan på lördag, den 22 ajnuari, ordnar Hällefors MK Isracet på Sångens motorstadion. Den 29 januari arrangerar klubbarna tillsammans med Ludvika MS Bergslagsrallyt.

Den 6 februari körs första deltävlingen i Brattlöfs cup, Midvintersprinten, i Hällefors. Den 26 februari genomförs Kopparsvängen i Ljusnarsberg.

Mer läsning

Annons