Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strategi 2003 är avslutad

Genom att ta bort ett enda ord i rubriken i kommunens gamla strategidokument ansågs det vara reviderat. Nu har strategin från 2003 avslutats.

Annons

Det var genom de tre så kallade strategibenen; teknik, måltid och design, som Hällefors, med dåvarande kommunalråd Pentti Supponen (S) i spetsen, jobbade med förändringsarbetet av Hällefors. Ambitionen med satsningen var att kommunen måste ha fler verksamheter än bara ett beroende av en basindustri att stå på.

Det strategidokumentet är nu avslutat av kommunfullmäktige, dock med reservation från M, GL och KD.

Från Koalition 2014 (S, HOB, V och C) talas istället om ett framtidsarbete som inte begränsas av några få huvudområden. De talar om framtidens strategi som ”en tusenfoting”.

Med rubriken ”Hela Hällefors ska leva” har koalitionen i sitt måldokument uttalat sina politiska ambitioner. I debatten har koalitionen framhållit att de anser att alla företag, oavsett bransch, ska anses vara lika viktiga i kommunens strategi. Koalitionen har även hänvisat till arbetet med kommunens översiktsplan.

Debatt har det varit om det här. Oppositionen har uttalat sin skepsis mot att försöka vara ”en tusenfoting”, och de anser dessutom att varken ett måldokument eller en översiktsplan kan räknas som en ny strategiplan för Hällefors.

När ärendet var uppe i kommunfullmäktige i september fick oppositionen igenom en återremiss för att strategi 2003 skulle uppdateras och revideras. Det enda som skedde när strategin var tillbaka i kommunstyrelsen var dock enbart att ordet ”för” i rubriken ”Strategi för Hällefors kommun” togs bort. Sedan skickades ärendet tillbaka till fullmäktige där det nu har klubbats igenom att strategi 2003 upphör att gälla.

Mer läsning

Annons