Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stressnivån har minskat för nattpersonal

Arbetssituationen för nattpersonal inom kommunens omsorg har förbättrats. Det framhåller tf omsorgschef Ingrid Holmgren i en rapport till Arbetsmiljöverket.

Annons

I maj gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion av kommunens omsorg. Nyligen gjordes ett uppföljande planerat besök tillsammans med enhetschefer och skyddsombud. Tidigare har det framkommit att omsorgspersonal på natten upplevt hög arbetsbelastning och stress vilket Arbetsmiljöverket krävt att kommunen åtgärdar.

– Den planerade reduceringen av en nattjänst på gamla Björkhaga är inte längre aktuell. Det går inte att göra i dagsläget. Vi har ett internt larm som inte når nattpatrullen, säger Ingrid Holmgren.

Om det i framtiden blir en reducering kan Holmgren inte svara på, men ser det inte som osannolikt. Om larmsystemet ändras.

I dag arbetar totalt fem personer på gamla och nya Björkhaga (trygghetsboenden). Till det ska hemtjänstens nattpatrull läggas som även jobbar inne på dessa enheter. Enligt Holmgren är bemanningen tillräcklig.

– Det är mycket lugnare just nu. Vi har öppnat fler vård- och omsorgsboenden, på Fyrklövern. Det har lättat trycket på hemtjänsten, säger Holmgren som anser att arbetsbelastning och stress nattetid ligger på en acceptabel nivå för personalen i dag.

Mer läsning

Annons