Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid ström av besökare till bokloppis

Hjulsjö. I går var sista bokloppisen för i år. Hjulsjökuntera uppträdde och besökare passade på att fynda böcker innan portarna stängdes.

Annons
Avslut. Under sommaren har det varit föreläsningar, jazz och dans på scenen. Det populära bandet Hjulsjökuntera fick avsluta sommaren.

Det är många som har velat köpa böcker i sommar. Det har varit en jämn ström av besökare de helgdagar som loppisen varit öppen. Vid Södra hyttan kan man hitta böcker som man inte kan finna någon annanstans. Eftersom de tar emot alla böcker som doneras, är urvalet stort.

– En del kommer in med två kassar gamla böcker och ut från loppisen med en kasse ”nya” böcker, berättar Gunvor Eriksson, en av de som arbetar med bokloppisen.

Många artister

Under sommaren har många artister uppträtt på scenen i hyttan. Det har bland annat varit japansk buthodans, jazz och poesi. Sven Eriksson från kulturkooperativet i Bredsjö, är nöjd med bredden. Tyvärr har han inte hunnit se så många av uppträdandena eftersom han jobbat med bokloppisen. Så när Hjulsjökuntera börjar spela, skyndar han sig iväg för att inte missa en minut.

Folkmusik

Alla stolar framför scenen är upptagna och de som kommit sent får stå. Publiken lyssnar andäktigt på folkmusiken.

Maud Gustavsson från Göteborg är en av de få som inte bänkat sig framför scenen, hon står vid bokhyllorna på jakt efter en ny bok.

– Det här är perfekt, jag kan både se böckerna och lyssna på musiken, säger hon.

Bokloppisen stänger portarna när de är på topp och öppnar nästa år under stort hemlighetsmakeri.

Mer läsning

Annons