Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentbal på Loka brunn

Med mingel, fotografering, balklänningar och kostymer så firade Pihlskolans tredjeårselever sin examen med studentmiddag.
– Det känns både lite jobbigt och roligt på en och samma gång just nu, säger Jesper Höök.

Annons
Sista veckan med kompisarna. Jacob Kiirikki, Martin Steen, Markus Steen och Jesper Höök.

Det är samling på Loka brunn som det brukar vara när Pihlskolan genomför sin sedvanliga studentbal. Det är en fin sommarkväll. Regnet håller sig faktiskt borta just nu. Fotografen är på plats och plåtar den ena gruppbilden efter den andra på studenterna. Nära och kära till eleverna är förstås också här i kväll och förevigar minnet till familjealbumen.

Jesper är en av eleverna som tar studenten denna vecka i Hällefors. I kväll väntar fest och glatt umgänge med klasskompisarna på restaurangprogrammet. Men studentfesten innebär också ett avslut på ett kapitel i livet.

– Det ska bli kul i kväll, men samtidigt finns det lite vemod också. Det här är människor som jag har träffat nästan dagligen i tre års tid och nu ska det inte längre vara så, konstaterar Jesper.

Rickard Eriksson, utbildad underhållstekniker, kan också berätta om de dubbla känslorna, glädjen och vemodet.

– Mest är det bara gott just nu, men det är tråkigt också på något vis. Nu är ju skolan slut och jobblivet väntar. Men att jag har klart med ett sommarjobb på Ovako nu känns förstås otroligt fint, säger Rickard.

Strax ska studenterna flytta inomhus. Mingelskålen är avklarad, alla fotografier ska vara tagna nu. Balmiddag väntar och snart offentliggörs det respektive bordsdam och bordskavaljer för samtliga och bordsplaceringar.

Det är självklart extra uppklätt i kväll, vilket kan ta en del tid och engagemang i anspråk. Kanske mer för tjejerna än för killarna. En kostym går ju trots allt relativt fort att ta på sig.

Pernilla Jansson har varit igång sedan klockan 8 i morse.

– Jag var hos en frisör och hos en sminkös i Eskilstuna på morgonen. Jag bor i Kungsör så det var inte så extra långt. Sedan till skolan och nu till Loka.

Mer läsning

Annons