Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenterna hade skolbal

Långa, vackra balklänningar, kostymer, fina håruppsättningar och ceremoniell middag. På måndagskvällen genomfördes årets studentbal.

Annons

Solen skiner från en blå himmel. Pihlskolans av-gångsklasser har samlats på Loka brunn. Vänner och familjer till eleverna finns där. Det fotograferas, kramas och skålas.

Många studenter har lagt ned stor möda och omsorg vad gäller sitt klädval till denna kväll, andra har valt lite enklare lösningar.

Alexander Fredin promenerar runt i folksamlingen med hatt på huvudet, vita handskar och käpp.

– Käppen är min farfars och kostymen har jag lånat av styvfar. Fast jag vet inte om han får plats i kostymen numera, säger Alexander.

Det har varit lektionsfritt i dag. Strax ska alla de nya studenterna gruppfotograferas.

– Måste dit och fotograferas nu. Sedan ska jag hålla tal i matsalen också, säger Alexander och skyndar sig i väg mot gräsmattan där fotograferingen ska ske.

För en månad sedan färgade Emma Balazs sitt långa hår blått. När en studentutstyrsel skulle inhandlas sökte hon något som matchade hennes hårfärg.

– Jag beställde kläderna på internet. En blå korsett, eller overbust som det heter.

Att ta studenten innebär både glädje och vemod.

– Mest känns det bara bra. Att äntligen är det klart, säger Emma.

Johanna Jacobsson ska till Irland och arbeta som au-pair efter studenten.

– Det ska bli skönt att sluta gymnasiet. Samtidigt är det trist att inte längre få träffa alla kompisarna.

Så påkallar Sanna Claesson sina studentkamraters uppmärksamhet, det är tid för studentmiddag. Alla har fått sig en bordsdam respektive en bordskavaljer tilldelad. Sedan väntar dans. På fredag sker det traditionella studentsläppet på Pihlskolan.

Mer läsning

Annons