Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige slog Finland i Finnkamps-bowling

Denna gång blev det fördel Sverige när Finnkampen i bowling avgjordes i Hällefors bowlinghall. Efter två omgångars spel hade svensklaget samlat ihop fler seriesegrar än finnarna.

Annons
Finnkampen pågår. Det är ett möte mellan finländare och svenskar från Hällefors. Man mot man utkämpas striderna på bowlingbanan i jakten på seriesegrar.

– Okej. Det blev strike igen, ler Arne Gustavsson och höjer ena armen i en segergest mot publiken.

Arne möter Seppo Nissinen i en kamp om seriesegrar. Deras match är en av många tuffa individuella bataljer som utkämpas i bowlinghallen denna dag.

– Vi spelar om seriepoäng man mot man. Sedan räknas totala antalet seriepoäng ihop. Blir det då lika gäller bäst kägelpoäng, berättar Martti Eerikäinen.

Sedan 1999 har Hällefors bowlingpensionärer genomfört Finnkampen i bowling en gång per år. Finnkampen är precis vad det låter som, en intern bowlinguppgörelse mellan klubbens svenska respektive finska medlemmar.

– Men i år fick vi inte ihop tillräckligt många finnar, så vi tvingades låna in fyra svenskar i laget, fortsätter Martti.

– Min fru är från Finland vilket gjorde att jag kvalificerade mig för plats i det finska laget i dag, säger Harry Hermansson som är en av de inlånade till team Finland.

Efter omgång 1 leder Sverige stort, med 20–4. Men när andra omgången är avslutad har Finland hämtat tillbaka något i resultat och matchen slutar 34–14 till Sverige.

Mer läsning

Annons