Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swedecote får köpa industrihus

Företaget Swedecote ska få köpa kommunens industrifastighet på Lokavägen. Priset är 4,5 miljoner kronor.
– Det känns oerhört skönt, vi har varit oroliga för framtiden, säger Mikael Blom, platschef på Swedecote.

Annons

Länge har det varit oklart vad som ska ske med den kommunägda industrifastigheten Grythyttan 56:2. I ett extra kommunstyrelsemöte har politikerna enhälligt bestämt att Swedecote nu ska få köpa fastigheten.

När kommunen tidigare hört sig för om intresset att köpa huset meddelade fyra parter att de var intresserade. Det var Swedecote, stiftelsen Måltidsmuseum, GMT AB och Möbelman AB. När anbudstiden så gick ut fanns bara ett anbud och det var från Swedecote.

– Vi har diskuterat det här länge, att vi ville hitta en lösning som både fungerar för företagen i huset som för måltidsstiftelsen, men när vi slutligen bara fick in ett anbud, som var från Swedecote, så bestämde vi att sälja till dem, säger kommunalråd Ritha Sörling (S).

Kommunchef Lena Sahrblom har fått kommunstyrelsens uppdrag att genomföra affären som officiellt inte är klar ännu.

På Swedecote i Grythyttan arbetar sju personer. Deras verksamhetsområde är ytbehandling.

– Vi har en mycket avancerad ytbehandlingsanläggning i Grythyttan och att flytta en sådan anläggning till en annan industrilokal är både dyrt, tidskrävande och väldigt komplicerat. Att vi nu ska få köpa lokalerna gör att vi kan fortsätta arbetet med att vidareutveckla företaget här i Grythyttan, berättar Mikael Blom.

Att kommunen till slut har bestämt vad som ska ske med industrifastigheten är bra, anser Mikael Blom.

– Vi har verkligen funderat på hur det skulle bli med vår framtid i Grythyttan och alla anställda här har varit oroliga att de kanske skulle bli arbetslösa om vi inte hade kunnat vara kvar i de här lokalerna.

Swedecotes ambition som ny fastighetsägare är att byggnaden nu blir ett industrihotell. En diskussion om framtiden med stiftelsen Måltidsmuseum ska också ske.

Mer läsning

Annons