Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tårta på Världslionsdagen

Efter helgmiddagen blev det lite extra fest på vård- och omsorgsboendet Björkhaga i Hällefors. Lions clubbjöd alla boende på tårta och underhållning för att fira Världs­lionsdagen.

Annons
Extra festligt. Uno och Marianne Rehn från Lions serverade fika till Sonja Persson, Bengt Persson och Lennart Jansson på Björkhaga. Därefter blev det tårtkalas

Världslionsdagen inföll den 8 oktober, men har firats på olika håll i länet under veckan.

– Här lever vi flott, tyckte Sonja Persson när prinsesstårtan serverades och gav extra guldkant till lördagen. Lions Hällefors har som tradition att besöka kommunens äldreboenden och bjuda på tårta varje höst i samband med Världsliondagen.

– Det är en mångårig tradition och ett av våra årliga engagemang här på hemmaplan, berättade Uno Rehn i Lions. Han serverade tårta och kaffe på Björkhaga tillsammans med Leif Bergkvist, Marianne Rehn, Susanne Andersson och Annelie och Per Karlsson.

Lions stab hade under lördagen delat upp sig och bjöd samtidigt på tårtkalas i Gillersgården, Fyrklövern och på Sörgården i Grythyttan.

Musikern Christer Bergsten spelade och sjöng och anpassade texterna lite. Istället för ”Dagny kom hit och spill” så sjöng han ”Uno, kom hit och spill”.

Katarina Hanslep

Underhålling. Christer Bergsten sjöng och spelade på tårtkalaset och gjorde om texterna lite dagen till ära.

Mer läsning

Annons