Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknik i skolmatsal införs

En måltids-app samt en touch-skärm ska få unga att engagera sig mer i skolmaten. Att hänga med sin tid är en förutsättning anser måltidschef Stefan Lathi.

Annons

En måltidsutredning har genomförts inom Hällefors kommun och där framkommer bland annat att det saknas ett systematiskt kvalitetsarbete. Stefan Lathi säger att processen nu har startat och är igång när det gäller bland annat service och bemötande. Lathi betonar vikten av att ta tillvara skolelevernas synpunkter i arbetet.

– Måltiden har en helt annan betydelse i dag. Eleverna är mer vidsynta och ställer andra krav. Vi måste följa med vår tid och kan inte laga mat som ingen vill ha. Därför är respons oerhört viktigt, säger Lathi.

En så kallad måltids-app har skapats. App, en förkortning för applikation, är ett tillämpningsprogram som användaren själv enkelt kan installera i sin mobiltelefon. Appen ska gälla på Klockarhagsskolan, via ett trådlöst nätverk. Alla har inte mobiltelefoner som passar och därför ska även en touch-skärm finnas i centralkökets samt Grythyttans matsal där eleverna kan tycka till om olika saker som rör maten och måltidssituationen.

– Syftet är att vi ska få in åsikter på ett modernt och kontrollerat sätt. Eleverna ska känna att vi tar deras åsikter på allvar, säger Stefan Lathi.

Mer läsning

Annons