Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillfällig chef på bildningsförvaltningen

Den nya chefen för bildningsförvaltningen heter Göran Nilsson. Den 1 september ska Göran Nilsson tilträda sin chefsbefattning, men han anställs bara för ett år.

Annons

Elisabet Sohlberg har i sommar slutat som chef för bildningsförvaltningen. Chefstjänsten har därmed varit utlyst med sista ansökningsdag den 1 juni. Kommunen fick in sju ansökningar, varav fyra kandidater kallades till en intervju.

Ettårigt förordnande

Nu anställs alltså Göran Nilsson, som kommer från Skövde, som förvaltningschef med ett ettårigt förordnande som gäller mellan den 8 augusti 2011 till den 5 augusti 2012. En ny rekryteringsprocess ska nämligen inledas igen i början av år 2012 för att hitta en mer långsiktig lösning.

Göran Nilsson är alltså redan anställd, men först nästa vecka ska kommunstyrelsen, KS, formellt bekräfta hans chefsanställning.

– KS ordförande gav, efter samråd med nämndordföranden, kommunchefen i uppdrag att visstidsanställa Göran Nilsson från och med den 8 augusti, men med tillträde som förvaltningschef från och med 1 september, det vill säga efter KS. Detta gjordes i juni i samband med att anställningsintervjuerna var slutförda, berättar Ann Karlsson, personalchef på Hällefors kommun.

Mer läsning

Annons