Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy Kvarnström -ny styrelseordförande i Boab

Framtidens boende blir en nöt att knäcka tror Tommy Kvarnström, nästa styrelseordförande inom Hällefors bostads AB. Han efterträder Monica Eriksson efter årsstämman i sommar.

Annons
Styrelseordförande. Tommy Kvarnström tar över ordförandeklubban i styrelsen för Hällefors bostads AB efter stämman i sommar.

Det politiska intresset väcktes i början av 90-talet och när Hällefors oberoende föddes kändes det naturligt att gå med där.

– Det är ingen hemlighet att jag var socialdemokrat tidigare och det är svårt att säga när jag började fundera i andra banor. Nu röstar jag inte på S i varken riksdag eller landsting heller.

Det är Moderaterna respektive Centerpartiet som får Tommy Kvarnströms röster där.

Det politiska engagemanget började med diskussioner med goda vänner. Flera blev aktiva i HOB.

– Jag började jobba i bakgrunden och kom så småningom med på en lista till valet. På den vägen är det.

Nu sitter Kvarnström sedan en tid som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige samt är ledamot i Hällefors folkhögskola. Nyligen valdes han även till styrelseordförande för Hällefors bostads AB.

Han ser hela sitt politiska uppdrag som en utmaning. Den nya koalitionen med HOB, Centern, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, totalt 22 mandat i KF, tycker Kvarnström inger hopp i en annars ganska mörk tid.

– Allt blir mer intressant. Jag hade nog inte fortsatt en mandatperiod till annars.

Tuffast blir att klara 5-årsplanen med 55 miljoner kronor i besparingar. Men Kvarnström tror ändå det blir enklare med den breda majoriteten. Att detta faktum skulle göra fullmäktige till ett avmätt forum tror han inte.

– Bra förslag är bra vart de än kommer ifrån. Oppositionen ska inte köras över eller negligeras.

Som styrelseordförande i Boab är det också ekonomin som står i fokus. Kvarnström hoppas slippa framtida rivningar, men det kanske inte går att undvika. Bolaget kan inte tappa fler hyresgäster. Nu gäller det att hitta strategier för att skapa eftertraktade bostäder. Kvarnström talar om ekologiska boenden och om satsningar på vindkraft. Ett trygghetsboende för personer från 55 år ska byggas och ytterligare liknande boenden diskuteras. Om det blir frågan om rena nybyggen eller större renoveringar är ovisst.

Boabs framtida organisation är också en viktig fråga. En utredning ska ge svar på om det finns fördelar att åter inlemma bostadsbolaget i kommunen eller om det ska fortsätta vara ett fristående bolag. Kvarnström vill inte ha några synpunkter på saken innan utredningen är klar.

– Det finns för- och nackdelar med båda och det blir en fråga för fullmäktige att ta ställning till. Men blir bolaget en del av kommunen försvinner också mitt uppdrag som styrelseordförande.

Mer läsning

Annons