Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torgny gav pris – och goda råd

3 000 kronor vardera till två unga skidlöften, 15 000 till nya tävlingsdräkter och ytterligare 12 000 för att de unga ska få fri tillgång till skidspåren. Skidföreningen Torgny Mogren har gjort ännu en insats.

Annons
Ung skidtalang. Anders Sveder har fått Torgny Mogrens stipendium. BILD: ANDERS ALMGREN

Det handlar om ungdomsidrott och det handlar om bygdens skidkung, Torgny Mogren. Han växte upp i Hällefors och startade sin skidkarriär just i spåren vid Hurtigtorpet.

I går, lördag, fanns Torgny på plats vid Hurtigtorpet tillsammans med Hällefors skidklubb och Idrottsallisansen Hurtigtorpet. Och förstås var skidföreningen Torgny Mogren också där, föreningen med syfte att stötta skidsporten i Hällefors med fokus på ungdomsidrott.

Förhinder

Två ungdomar fick ungdomsstipendiet, Anders Sveder och Martin Spjuth. Anders var med denna dag medan Martin hade förhinder, varför hans pappa Sune Spjuth deltog vid ceremonierna i stället. Anders går fjärde året på skidgymnasiet i Torsby. Martin läser år ett på skidgymnasiet i Åsarna.

Goda råd

Torgny gick också på ett skidgymnasium, i Järpen. Tips och goda råd kan förstås Torgny dela med sig av till en ung skidintresserad människa.

– Det gäller att utveckla sig själv och varje person måste hitta sin egen väg. Och det är viktigt att man sätter upp realistiska mål.

Betydelsen av Torgny som förebild är stor, enligt Anders.

– Han har funnits sedan jag var liten, han kommer här ifrån och har haft träning med oss när vi var små. Skidklubben fick pengar till nya tävlingsdräkter och alliansen fick till spårkort.

– Pengarna gör att ungdomarna kan åka gratis på våra spår och hjälper oss att ha möjlighet att lägga konstsnö i spåren, säger Tomas Wase från Idrottsalliansen.

Mer läsning

Annons