Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 Tre fick fängelse för däckstölder

Ett års fängelse blev det för var och en av de tre männen som stått åtalade inför tingsrätten för däckstölder. Samtliga nekar dock till brott.

Annons

Det var natten mellan den 18 och 19 oktober i fjol som ett inbrott skedde vid Hellefors bilcenter. Då stals 136 däck till ett sammanlagt värde av omkring 360 000 kronor. Däcken var inlämnade för förvaring hos företaget och var inlåsta i en container.

Greps i Stockholm

Ett liknande brott inträffade i Sunne, hos Uvefalks bil, natten mellan 21 och 22 oktober. Då stals 204 däck ur en låst container. Däckens värde uppskattas till 320 000 kronor.

Tre män, 24, 28 och 30 år, hemmahörande i Litauen anhölls den 23 oktober misstänkta för de båda däckstölderna. Männen greps i Frihamnen i Stockholm då de var på väg ombord på en färja. Var och en körde en minibuss lastad med 90, 114 respektive 136 däck. Värdet på däcken har beräknats till en halv miljon kronor. Det har under polisutredningen visat sig att däcken härrör från inbrotten i Hällefors och Sunne.

Männen nekar till brott och säger sig inte ha något med stölderna att göra. Värmlands tingsrätt har inte ansett männen trovärdiga och dömer var och en till ett års fängelse för grov stöld. Männen hålls kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons