Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt före för scouter före korvgrillningen

Svettpärlorna började tränga fram i pannan redan vid första vandringen upp i pulkabacken. Föret i lös djup snö gav heller ingen fart i de första åken utför.

Annons
Vårstart.  Maaike Schous lockade med pulkaåkning och korvgrillning vid Hurtigtorpet med syfte Bergslagsscouterna ska växa. Foto: Michael Landberg

Martin Tagesson hade ingen pulka eller tefat utan ett stort surfbordslikt åkdon. Den bar även i lite djupare snö.

Efter varje tur utför blev det mer och mer packat i varje spår, men orken tynade relativt fort. Då var det dags att spänta stickor och få fart på brasan för korvgrillning. Det fixade Julia Dahlin och Jeppe Schous.

Bergslagsscouterna i Hällefors har lagt sig som en sektion till Noras scouter för att inte behöva bemanna en egen styrelse. De samarbetar även med Kopparberg och ledarna åker dit en gång i veckan.

Maaikke Schous drog igång verksamheten i Hällefors förra sommaren. – I dag är det säsongstart för våren. Jag valde pulkaåkning och grillning för att kunna informera nya nyfikna. Vi har inte fler än sju fasta medlemmar ännu plus några som kommer och är med ibland, men vill bli fler.

Martin Tagesson var ny i söndags förmiddag.

– Vi tänkte kolla om det kan vara något som är kul. Att vara ute är alltid rätt, säger Martins pappa Matthias.

– Jag började själv som scout när jag själv kunde bestämma i 17-årsåldern. Mina föräldrar sa ifrån tidigare, men det var i Holland, säger Maaikke Schous

Premiär. Martin och Matthias Tagesson  var nyfikna på scouterna.

Mer läsning

Annons