Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyck till om biblioteket

Allmänheten ska få tycka till om bibliotekets framtid i kommunen.

Annons

I morgon lördag, under Bergslagsmarknaden, hålls öppet hus i kommunhusets Medborgarplats där bildningsnämndens ordförande Allan Myrtenkvist (S) och Susanne Grundström (S) från val- och demokratinämnden tar emot folks åsikter och synpunkter.

Diskussionen kring biblioteket har pågått en tid inom lokalpolitiken. Bland annat har det föreslagits att verksamheten i Hällefors flyttas från Centrumhuset till Formens hus. Ett förslag som väckt protester med namninsamlingar som följd.

– Listorna är en bra indikator på att folk tycker biblioteket ligger bra där det är. Nämnden får ta i beaktande vad invånarna anser i vidare beslut, säger Allan Myrtenkvist utan att ge några löften.

Även på Grythyttans höstmarknad i oktober deltar politiker för att diskutera bilblioteket. Där var motståndet till flytten från torget till Sörgården stort. Långt efter genomförandet har beslutet ifrågasatts,  inte minst med tanke på att den förra bibliotekslokalen på torget fortfarande står tom efter snart två år.

– En rad beslut återstår att fatta. Vi vill verkligen höra kommunbornas vilja i biblioteksfrågan. Via internet kan invånarna också svara på en enkät, säger Myrtenkvist.

Frågorna där rör bland annat bibliotekets placering, öppettider, önskan om innehåll och vad besökarna gör på biblioteket i dag.

Mer läsning

Annons