Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ultimatum ställt vid val av nytt KF-presidium

Kommunfullmäktiges presidium har fått förnyat förtroende, men inte utan diskusion och ultimatum.

Annons

Den politiska stämningen har varit både vass och tvär den senaste tiden. I samband med att den nya majoriteten(S, GL, M, KD)  tagit över styret i kommunen har det inneburit en hel del förändringar av på förtroendeuppdrag. Vid ett extra möte i kommunfullmäktige valdes ett nytt presidium till kommunfullmäktige, men inte utan diskussion.

Ordförande Siv Sander (S) och förste vice ordförande Göran Strömqvist (M) valdes utan omsvep. Det hakadedäremot  upp sig när andre vice ordförande skulle väljas. Här fanns ett nytt förslag från valberedningen. Allan Myrtenkvist (S) förde fram en kandidat från den styrande majoriteten.

Lars-Göran Zetterlund (C) opponerade sig och påpekade att visserligen är förslaget inget lagbrott, men av hävd brukar det vara en plats för oppositionen. Tidigare under detta KF-möte hölls en diskussion om stämningar och attityder bland politiker. Man har kunnat konstatera att stämningen har hårdnat liksom tonen politiker emellan.  Zetterlund efterlyste nu en dialog liksom en inbjudan från majoriteten.

 – Det krävs minst två för att få igång ett samtal. Om ni hade bjudit in tidigare hade vi kunnat slippa detta.

Myrtenkvist påpekade med skärpa att det verkar varken finnas kutym eller smidighet längre. Han passade på att ställa ultimatum.

– Upp till bevis nu hur ni vill ha det. Jag är beredd att gå till mötes, att vi börjar om från början. Om ni inte hakar på någon pågående trend, deklarerade Myrtenkvist.

 Därmed kunde Marguerite Wase (-) väljas och även hon få förnyat förtroende i kommunfullmäktiges presidium. 

Mer läsning

Annons