Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga vuxna ska bli mer ekonomismarta

Satsningen på utbildning i projekt Ekonomismart kommer tillbaka till Hällefors igen på torsdag och fredag. Det är en utbildningssatsning riktad till unga vuxna arbetslösa.

Annons

Den 9-10 april kommer Ekonomismart till Hällefors. Utbildningen är på två dagar och tar bland annat upp frågor om konsumenträtt, reklam och marknadsföring, vardagsekonomi, sparande och samboregler.

– Att bli ekonomismart innebär att vara bättre rustad för att hantera den ekonomiska sårbarhet som följer i spåren av arbetslösheten, säger Katrin Rundström, projektledare för Ekonomismart, i ett pressmeddelande.

Det är Konsumentverket, Finansinspektionen, Folkuniversitetet samt Sparbankstiftelserna Alfa och Nya som genomför utbildningssatsningen Ekonomismart. Projektet sker i samarbete med kommunen, de lokala budget- och skuldrådgivarna och konsumentvägledarna, som även deltar i undervisningen.

Ekonomismart ska hjälpa unga vuxna att bli medvetna konsumenter med verktyg att göra aktiva val och upprätthålla en hållbar ekonomi. I samband med utbildningen erbjuds även yrkesverksamma vidareförmedlare i kommunerna att ta del av ett metodstöd i ämneskunskaper, metod och målgruppsanpassning. Ekonomismart är tänkt att inspirera och hjälpa kommunerna att satsa på det förebyggande arbetet. Detta berättas i pressmeddelandet.

I januari i år besökte representanter för Ekonomismart Hällefors folkhögskola. Denna gång håller utbildningen till i Hällefors Folkets hus.

Mer läsning

Annons