Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifterna går isär om Diggiloo-bidrag

Det kommunala bidraget var ett villkor enligt Ritha Sörlings (S) uppfattning. Annars kommer inte Diggiloo-turnén till Hällefors. Men här går uppgifterna isär.

Annons

Förra veckan beviljade kommunstyrelsen i Hällefors 100 000 kronor i marknadsbidrag till Diggiloo-turnén som kommer till Hällefors 11 augusti.

Ordförande Rita Sörling förordade ett ja och säger att utifrån de förutsättningar som hon ansåg gällde var beslutet riktigt.

– Jag kände att bidraget var villkorat.

”Överraskad”

Bidraget var förutsättningen för att Diggiloo-turnén skulle komma till Hällefors enligt Sörlings uppfattning. Sörling säger att hon först i NA:s artikel fick klart för sig att något annat kunde gälla. Patrik Krall, på Krall Entertainment AB, sa i en intervju att oavsett om bolaget får pengar eller inte så kommer de till Hällefors med Diggiloo.

– Jag blev överraskad.

Ett par dagar senare fattas beslutet om att bevilja bidraget till turnén. Sörling har inte varit i kontakt med produktionsbolaget, men anser ändå att beslutet rätt.

– Det kändes viktigt att försäkra oss om att få hit arrangemanget.

Marknadsföring

Som hon ser det är det inte ett enskilt företag som fått pengar, utan en summa som går till marknadsföring av Hällefors som kommun. Sörling tror det är bra för Hällefors att synas i ett positivt sammanhag som detta.

Att bildningsnämnden dagen innan ks beviljade bidraget gick ut med beskedet att varsla personal, att 24 tjänster tas bort och långt fler arbetstillfällen försvinner är olyckligt anser Sörling.

– Jag förstår att människor kopplar samman detta och reagerar. Det känns givetvis inte okej. Men vi kan inte lägga av med allt för att något tråkigt inträffar.

Mer läsning

Annons