Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskjutet om Björskogsnäs

Beslut om eventuell försäljning av Björskogsnäs skjuts upp. Kommunen avvaktar svar från länsstyrelsen.

Annons
Akut. Björskogsnäs naturresservat Grythyttan behöver rustas för en miljon kronor.

I februari fick kommunchef Lena Sahrblom i uppdrag att undersöka möjligheterna till försäljning av Björskogsnäs, där samtliga byggnader ingår samt naturreservatet. En fråga som lyftes redan i maj 2011 men ännu inte lett till något beslut. Kommunen har haft viss dialog med länsstyrelsen i ärendet. Nu har kommunen lyft försäljningsfrågan dit och inväntar ett svar. Ärendet skulle ha varit med på kommunstyrelsens senaste möte, men lyftes bort innan dagordningen fastställdes.

Kommunen har under sin utredningstid kunnat konstatera att investeringsbehovet av byggnaderna i området är stort, uppskattningsvis en miljon kronor för akuta åtgärder. Även vägen i området kräver underhåll.

Länsstyrelsen har tidigare påpekat att kommunen bör överväga konsekvenserna om området säljs till privatpersoner, då risken att allmänhetens möjligheter till besök kan minska. Länstyresen har uttryckt önskemål om att kommunen behåller reservatet i sin helhet, men är intresserad av ett närmare samarbete kring reservatet.

Först i höst kan frågan om en eventuell försäljning bli aktuell igen. Kommunstyrelse och kommunfullmäktige har möten i september.

Mer läsning

Annons