Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utskott utreds– men dröjer

Fortfarande är ambitionen att införa utskottsgrupper under nämnderna. Men när fullmäktige skulle ta beslut drogs ärendet tillbaka för att utredas mer.

Annons

Kommunstyrelsen bestämde i september att inrätta utskotten. De ska förbereda, men även kunna ta beslut i nämndernas namn.

Ersätter kontaktgrupp

Utskott skulle införas till kommunstyrelsen, bildningsnämnden och omsorgsnämnden. Utskotten ska ersätta nuvarande kontaktgrupp som i dag förbereder beslut inför nämndmöten.

I utskotten ska tre politiker, två från de styrande och en från oppositionen, ingå. I kontaktgruppen är alla partier från fullmäktige representerade. Den 1 januari 2012 var det tänkt att införa denna nyordning i politiken i Hällefors.

Drog tillbaka

– Vi drog tillbaka förslaget för att vi måste göra en ordentligt beredning inför beslutet. Det handlar om reglementena för nämnderna och allt ska vara korrekt, till exempel vad gäller delegationsrätt och avtalsbestämmelser, innan vi tar beslutet, säger Ritha Sörling (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Från 1 mars

Fortfarande är ambitionen från Koalition 2014 (S, HOB, V och C) att införa utskotten. Ärendet ska tillbaka till kommunfullmäktige och tanken är att det ska kunna gälla från 1 mars i stället.

Mer läsning

Annons