Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägunderhåll blir trafiksäkerhet

Pengar till planerat vägunderhåll i kommunen läggs i stället på ett trafiksäkerhetsprojekt i Grythyttan enligt beslut i kommunstyrelsen.

Annons

I och med kommunens beslut att starta projektet Skola 2010, att bygga om Klockarhagsskolan till en centras skola, har också pengar till investeringar av gator och vägar halverats. Bergslagens kommunalteknik, BKT, som har ansvar för vägunderhållet har därför tvingats att lägga ner projektet Glasstorget i Grythyttan.

Ett projekt som ska göra busspåstigningen vid busstationen i Grythyttan säkrare samt trafiksäkra miljön runt omkring. Kostnaden beräknas till 350 000 kronor.

Trafikverket har beviljat 275 000 kronor till projektet, men en förutsättning är att kommunen betalar resterande summa. Kommunchef Lena Sahrblom har föreslagit att 75 000 kronor tas ur budgeten för allmän väghållning, pengar som är tänkta till ombyggnad av grusgator och beläggningsarbeten. På så sätt kan BKT få pengarna från Trafikverket.

Kommunstyrelsen har beslutat att BKT får omdisponera pengarna för investering för gator och vägar planerade under 2010. Man har en total budgetram på 1 miljon kronor.

Mer läsning

Annons