Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valegren säger upp sig

På fredag gör Sune Valegren sin sista dag som näringslivschef i Hällefors kommun.
Beskedet om att han slutar med omedelbar verkan slog ner som en bomb i måndags.

Annons

– Jag har sedan en tid känt att det var dags att byta arbetsplats. Av mina 18 år inom Hällefors kommun har inte de senaste inte känts lika spännande, säger Valegren.

När jobbet som näringslivsutvecklare i Kumla dök upp i maj kunde han inte motstå lockelsen att söka. Dagen före midsommar-afton blev det klart att han fått jobbet och i måndags sade han upp sig hos kommunchefen.

Valegren hävdar att avhoppet inte beror på den senaste tidens turbulens då Boabs vd Lennart Ljungberg fick sparken och att kommunchefen Lars-Göran Lorés fallskärm vecklades ut samt att kommunalrådet Peter Carlsson hoppade av. Men han sticker inte under stolen med att det skyndat på beslutet att lämna jobbet som näringslivschef.

– Det var framtidsandan och Kumlas spännande vision om att växa till 25 000 innevånare till 2025, som fick mig att söka jobbet.

Sune Valegren ser likheter mellan Kumla och Hällefors. Det är båda små kommuner som på de senaste tio åren åstadkommit saker som stuckit ut och placerat dem på Sverigekartan.

– Vi har skulpturparkerna och Kumla har Kvarntorpshögen.

I och med att Valegren slutar inom Hällefors kommun lämnar han också uppdrag som dem i Rinmanstiftelsen, Måltidsmuseet och Studenternas hus.

LÄS MER I DAGENS NA...

Mer läsning

Annons