Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänthallen öppnas igen

Sedan december 2011 har vänthallen vid Hällefors resecentrum varit stängt. Nu ska vänthallen öppnas igen. Kommunen ska sköta öppethållandet åt länstrafiken som dessutom vill att kommunen övertar hela fastigheten.

Annons

– Länstrafiken äger idag fastigheten med kiosk och vänthall, men vårt huvuduppdrag är inte att vara fastighetsförvaltare. Vi vill satsa på att utveckla kollektivtrafiken. Därför ser vi gärna en långsiktig lösning där kommunen övertar fastigheten plus att kommunen rustar upp resecentret, säger Thony Lundberg, områdeschef på länstrafiken i Örebro län.

Ingen verksamhet tidigare

Länstrafiken har tidigare låtit hyresgästen av kioskdelen i huset även sköta öppethållandet av vänthallen.

– Men då vi inte haft någon verksamhet i kiosken en tid så har vi tvingats att hålla väntsalen låst, säger Lundberg.

Länstrafiken och Hällefors kommun har diskuterat frågan. Nu är det bestämt att Hällefors kommun tillsvidare sköter öppethållandet av vänthallen.

Från kommunens sida finns ett intresse att överta resecentrets fastighet.

Inte fungerat

– Det är vi som har initierat frågan, säger Lars-Göran Zetterlund (C), vice ordförande i kommunstyrelsen. Det har ju inte fungerat som det ska med en stängd väntsal i nästan ett halvår. Det här är en viktig strategisk fråga. Vi vill satsa på reseförbindelserna till och från Hällefors. Resecentret är dessutom ett ansikte utåt för oss för de som besöker Hällefors.

Om kommunen ska överta fastigheten på resecentret blir en fråga för kommunstyrelsen. När detta förslag hamnar på dagordningen är oklart.

– Först ska tjänstemännen ta fram ett underlag som redogör för vad det här kan kosta kommunen, säger Zetterlund.

Mer läsning

Annons