Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vardagsmat i fokus

Vardagsmatens dag ska lägga fokus på måltiden som serveras i skola och omsorg.
– Syftet är att förbättra måltiden för människor som inte kan välja sin mat själva, säger Henrik Olsson.

Annons

Arrangemanget ska genomföras den 20 mars och ett program håller nu på att sättas samman.

Henrik Olsson, som driver restaurangen i Måltidens hus, är en av drivkrafterna bakom satsningen.

– Vi vill sätta skolmat och äldreomsorgsmat på agendan. Vi vill diskutera vilken kvalitet vi väljer att ge den offentliga måltiden.

Carl Jan Granqvist är involverad. Han ska bland annat berätta om det blivande Aptitum i Grythyttan och vad den satsningen i förlängningen kan betyda för till exempel måltiden på äldreboenden i kommunen.

Allebarnsrätten, som är en nationell kampanj för barnens rätt till bra måltider, är inbjudna att deltaga. Barnomsorg och föräldraföreningen ska involveras.

Kommunens måltidshantering med det så kallade cook/chill-systemet (koka/kyla) ska diskuteras.

– Vi har bjudit in kommunledningen bland annat för att diskutera just användningen av cook/chill i den offentliga måltiden, säger Henrik Olsson.

Mer läsning

Annons