Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varelser och väsen intar Södra Hyttan

Ögon, både från djur och människor, möter den som tar stigen genom skogen mellan Galleri Södra Hyttan och Bergslagens Största Bokloppis. Det är samlingsutställningen Varelse o Väsen som sträcker sig hela vägen ut i skogen.

Annons

I samband med invigningen av Bergslagens Största Bokloppis på fredagskvällen, fast en timme tidigare, håller Galleri Södra Hyttan vernissage för sin utställning Varelse o Väsen.

– Vi har kommit fram till temat på demokratisk väg, säger Brita Sandewall, en av de 16 konstnärer som deltar i utställningen.

Upplägget är detsamma som i fjol då lokala, kända och okända, konstnärer hade den gemensamma utställningen Revir.

– Några av de som ställde ut då är med i år igen och så är det några nya namn också. Både etablerade konstnärer och de som inte är det, säger Brita Sandewall.

Årets tema, Varelse

o Väsen, kom till som en lek med orden.

– Det är en fri tolkning av vad det kan betyda och det har blivit lite olika saker av det, säger Brita Sandewall.

– Det var svårt att hitta något att samlas runt men kul att det blev just detta i det här skogslandskapet, tillägger Lilliann Gilmark, en av de andra konstnärerna som deltar i utställnignen.

Närheten till naturen är något som de tagit till vara i utställningen som i år sträcker sig ut i skogen och genom stigen ned till Bergslagens Största Bokloppis.

Samlingsutställning. Brita Sandewall förbereder inför fredagkvällens vernissage av Varelse o Väsen, en utställning med 16 konstnärer i Galleri Södra Hyttan i Hjulsjö.Foto: Sofia Gustafsson

Mer läsning

Annons