Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg påkörd utanför Grythyttan

En varg blev påkörd av en bilist på onsdagen. Eftersök med hundpatrull skedde. Vargen bedöms ha klarat sig utan större skador efter olyckan.

Annons

Det var vid åttatiden på morgonen som en viltolycka rapporterades in på länsväg 244 i höjd med Kärvingeborn mellan Grythyttan och Nora. Bilisten trodde sig ha kört på en varg vilket visade sig stämma.

– Vargen blev påkörd och hade rullat runt några varv på vägen och sedan ställt sig upp igen och tittat på bilen. Sedan hade vargen sprungit från platsen, berättar Björn Fransson, besiktningsman på länsstyrelsen i Örebro.

Vid elvatiden gjordes en första spårning av vargen.

– Det var springspår in och springspår från olycksplatsen. Vi följde spåren och kunde inte se några avvikelser i spårställning och inget blod. Efter ett tag hade ytterligare ett antal vargar slutit upp i spåren och där avbröt vi sökandet.

På eftermiddagen gjordes spårning igen av samma sträcka, men nu med en specialtränad hundpatrull från länsstyrelsen i Värmland. Det gav samma resultat.

– Hade vargen haft några invärtes skador hade hunden markerat detta. Vi gör bedömningen att vargen klarade sig relativt oskadad efter trafikolyckan och vi avbröt sökandet vid mörkrets inbrott, säger Fransson.

Mer läsning

Annons