Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens främste vinexpert till Grythyttan

Gérard Basset, världens mest framgångsrike vinexpert, kommer till restauranghögskolan i Grythyttan.
Han kommer att föreläsa om hur man lyckas i sommelieryrket.

Annons
Gérard Basset.

Förutom att vara regerande världsmästare i sommellerie har Gérard Basset ett par tunga titlar i vinvärlden, bland annat Master of wine, Master Sommelier och Bordeaux Wine MBA. Ingen annan vinkännare i världen har ett så tungt cv.

– Gérard Basset är utan tvekan en av världens mest meriterade sommelierer och en av de mest kunniga inom området dryckeskunskap. Som vin- och restaurangman har han inspirerat och lärt upp en ny generation yrkesmänniskor, som ger avtryck i hela branschen, säger universitetslektor Mischa Billing.

Han är född och uppväxt i Frankrike, men är i dag verksam i Storbritannien där han driver den framgångsrika hotell- och restaurangkedjan Hotel du Vin. Han driver också Hotell Terravina i Hampshire i England med sin hustru Nina.

Föreläsningen i Grythyttan är fredagen den 13 april mellan 9.45-11-45 och är öppen för allmänheten, men antalet platser är begränsade och anmälan krävs. Här anmäler du dig.

Fakta: Det här är en sommelier

En sommelier är ansvarig för dryckerna på en restaurang. Han eller hon sköter inköp, gör

vinlistor och hjälper gästerna att välja ett vin som passar bra till maten.

I Sverige finnsett antal olika utbildningar som utbildar sommellier, bland annat Örebro universitets restaurang- och hotellhögskola i

Grythyttan

Mer läsning

Annons