Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårmarknaden där många hade tur

– Han vinner alltid, säger Harriet Gunnarsson och pekar på sitt marknadssällskap. Gunnar Jonsson har just plockat hem ett mjuksidjur i tombolan på Grythyttans vårmarknad.

Annons
Festligt. Många passade på att gå på vårmarknaden arrangerad av Grythyttans IF. Kom gjorde Wilma Wickström med sin rådjursballong och tillsammans med lillasyster Wera samt pappa Jimmy Wickström och mamma Sofia Hermansson.

Han känner bara på sig något. Gunnar vet när det är värt att satsa. Ingivelsen infinner sig vid tombolan där han och Harriet stannar till. Och mycket riktigt. Inga-Lill Johansson som sköter affärerna lämnar över en nallebjörn.

– Vi har en sådan redan hemma, säger Harriet, skrattar och stoppar ner den piggögda vinsten i kassen, så huvudet sticker upp.

Harriet minns ett annat lotteri då hon pekade ut en björn hon ville ge barnbarnet.

– Jodå, Gunnar vann den...

Paret försvinner bland besökarna på Grythyttans vårmarknad arrangerad av Grythyttans IF. Några stånd bort rotar Tristan Snars intensivt i en låda efter något fynd. Han är med mamma Amie och lillasyster Katelin på marknaden och har hittat leksaker. Tristan plockar upp bilar och annat spännande.

– Vi skulle kunna hitta massor, konstaterar mamma Amie men föreslår till sist en hel påse med plastfordon.

– Jaaaa! ropar Tristan och studsar av glädje.

För många är det en välkommen tradition att gå på vårmarknaden första måndagen i maj. Men det är flera av knallarna som också ständigt återkommer. Sven Eriksson från Ölme står här på torget för fyrtionde gången. Sedan femton år tillbaka på samma plats.

– Två gånger årligen, jo det plockar på. Jag har lärt känna många människor här, men har också numer knallekollegor, säger han och sträcker över ett minifat för provsmakning av ostkaka.

– Det blir en livsstil. Är jag hemma några veckor börjar det krypa i benen, tillägger han.

Och så dyker Gunnar Jonsson upp, han med så mycket tur.

– Det har nog blivit mer ska du se. Jag vann på ett annat lotteri också, säger han och plockar upp ett par hemstickade sockor.

Turen finns där hela tiden.

– Men jag väntar ju förstås på den där stora skrällen, tillägger han.

Fyndade. I lådan med begagnade leksaker fanns mycket spännande tyckte Tristan Schnaars som assisterades av Siv Böhlin. Letade gjorde också Amie Schnaars och dottern Katelin.
Turgubbe. Vinsterna brukar komma till honom. Gunnar Jonsson får en viss känsla och då brukar det gå bra. Nu vann han en nallebjörn som Harriet Gunnarsson tog hand om. Till vänster står Inga-Lill Johansson.
Sätt att leva. I mer än ett par decennier har Johan Larsson från Kristinehamn jobbat som knalle och blivit ett känt ansikte. Lennart Ivarsson och Vanja Holm stannade bland annat till här, på torget i Grythyttan.
Lite extra. Sven Eriksson är en trogen besökare på marknaden i Grythyttan. Här passar han på att unna sig lite av det goda.

Mer läsning

Annons