Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våröppningar på folkhögskolan

Helst av allt vill jag komma tillbaka till mitt tidigare yrke, säger Abdullah Aziz Ayanle. Han går på folkhögskolans allmänna grundkurs i Hällefors och deltog tillsammans med personal när det var öppet hus i lördags.

Annons
Godis är gott. Ahmed Mohammed och Abdullah Aziz Ayanle bjöd på somaliskt godis, som var gjort av majs, olja, socker och saffran.

– Jag jobbade i Saudi Arabien som installatör av vitvaror och reparatör av luftbehandlingsmaskiner som luftkonditioneringar, berättar Abdullah Aziz Ayanle.

Det gör även Ahmed Mohammed från Somalia. Tillsammans läser de samma kurs. Båda har varit fyra år i Sverige.

– Det är svenska, samhällskunskap, natur, matte, historia och engelska vi pluggar, säger Ahmed Mohammed.

I fredags hade de gjort i ordning brickor med somaliskt godis att bjuda på. Godiset innehöll majs, olja, socker och saffran. Peter och Mona Jansson från Örebro var besökare utifrån.

– Vi har åkt hit för att se hur vår son Max har det. Han går på teaterlinjen som kommer att uppträda med en föreställning lite senare i dag, säger Mona Jansson. Folkhögskolan har 149 elever.

– Det är en utökning jämfört med i fjol och tidigare år, men på ungefär den här nivån, tror jag, att vi kommer att ligga, säger rektor Susanna Stark.

Regeringsuppdraget med etableringskurser har gett 25 platser med 10 i Hällefors och 15 vid Stortorget i Örebro. Inrednings och designkurserna har två grupper om vardera 15 elever. Deras utställning hade varit på Krämaren i Örebro i fredags och fanns i Hällefors i lördags.

Mer läsning

Annons