Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vera Jensen blirny PRO-ordförande

Som ny PRO-ordförande hoppas hon kunna föra föreningen framåt. Vera Jensen tror på den samlade kraften hos pensionärerna.

Annons
Ny kraft. Hon är beredd att ta på sig ordförandeskapet inon Grythyttans PRO. Vera Jensen tycker om att engagera sig och vill locka fler att bli aktiva.

Danskan hörs där i botten. Vera Jensen kom i mitten av 50-talet till Sverige med sin man. De bosatte sig i Dalarna men via ett par andra platser slog paret ner bopålarna i Grythyttan 1973.

Ett gemensamt intresse för bygden fanns där från början. När maken gick bort för arton år sedan fortsatte Vera att engagera sig.

– Bara några år efter att vi flyttat hit gick jag med i Socialdemokraterna. Jag är medlem fortfarande, men inte aktiv.

Vera är med i den kyrkliga församlingen och medlem i PRO blev hon redan innan 65.

– Jag jobbade inom kommunens hemtjänst och när man skulle dra ner fick jag frågan om jag ville sluta lite tidigare. Jag var 63 och tackade ja.

Nu har hon fått frågan om ordförandeskapet i Grythyttans PRO och är villig att ställa upp. För Vera har det alltid känts viktigt att få vara med och se vad som händer och göra sin röst hörd.

– Jag kan inte låta bli att bry mig om saker. Föreningslivet gör också att man får mycket kontakter och jag tycker om att umgås med människor.

Vera tror att föreningslivet har stort betydelse i samhället. Människor kan lära av varandra och ge stöd.

– Ingen ska behöva sitta ensam, det mår man inte bra av. Det är viktigt att ingå i en gemenskap.

Några stora mål har hon inte med sitt nya uppdrag, men hon vill ändå försöka att föra föreningen framåt och talar om utveckling.

– En förhoppning är att kunna skapa intressanta möten som berör både män och kvinnor. Min önskan är också att fler blir lite aktiva. Det behöver inte vara några stora uppdrag, men att många är delaktiga. Alla kan bidra med något.

På så sätt hoppas Vera att gemenskapen och vi-känslan ökar.

– Jag kan komma med förslag, så får vi se hur de tas emot. Alla kan inte tycka lika.

Vera reflekterar över att det är lätt att bli kritiserad, men är inte orolig. Om ingen säger eller gör något händer inte heller något resonerar hon.

På fredag har PRO i Grythyttan sitt årsmöte.

Mer läsning

Annons