Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vikarier viktiga värna om

Vikariegränsen på 300 dagar inom Hällefors kommun är ingen uppgörelse med fackförbundet Kommunal utan ett politiskt ställningstagande.

Annons

I samband med artikeln om kommunens omvårdnadsutbildning (NA 15/11) nämndes 300-dagarsgränsen som satts för kommunens vikarier. En vikarie får jobba längst 300 dagar. Följden kan bli stor omsättning.

Bakgrunden är ett politiskt beslut att en fast anställd ska ha lägst undersköterskekompetens.

En person som vikarierar längre än 720 dagar har rätt till fast anställning, det kallas att bli konverterad. Om man har arbetat mer än ett helt år (360 dagar för timavlönad vikarie) under en treårsperiod kan man däremot begära rätt till företräde till vikariat som är längre än 14 dagar - givetvis under förutsättning att man har rätt kvalifikationer för anställningen.

För att förhindra detta har kommunen infört regeln om 300 dagar.

Någon diskussion med fackförbundet Kommunal om regeln har inte förts enligt ordförande Torbjörn Saxin. Kommunal har heller inte framfört några synpunkter till kommunen.

– Helt okej är väl inte regeln. Att vi från facket accepterar den är kanske mycket sagt, säger Saxin.

Viss acceptans finns trots allt påpekar Saxin som kan se både för- och nackdelar med tidsgränsen.

– Det är alltid bra att människor utbildar sig. Samtidigt kommer det alltid att behövas vikarier.

Omsättningen på vikarier kan bli olycklig då det i slutänden drabbar brukaren påpekar Saxin.

Från kommunens sida är man medveten om att vikariesituationen inte alltid är optimal.

Jessica Jansson, kommunens personalansvarie, förklarar att införandet av en tidsgränsen har ett syfte.

– Kompetens är viktigt. Från början tillhandahöll inte kommunen någon utbildning och det var olyckligt. Vi har sett över det och utbildningar har startat.

Från kommunens sida vill man genom vikariat ge chansen att prova vårdyrket.

– Sedan är det både kommunens och den enskildes ansvar att bestämma sig.

Att vikarierna är en viktig resurs är ett faktum. Men begränsningen i dagar kan också bli ett problem.

– Det kan bli svårt att få vikarier, som i sin tur leder till svårigheter för ordinarie personal att få ut semester och ledighet, säger Jessica Jansson.

Från kommunens sida diskuteras olika koncept kring vikariehanteringen. Den centrala vikariepoolen ska tas bort och från årsskiftet ska omsorgsförvaltningen själva sköta verksamheten.

– Det finns olika idéer på framtida lösningar. Kanske ska det vara fler anställda men att alla inte har en fast placering, säger Jessica Jansson.

– Vi brottas ständigt med dessa 300 dagar. Det är ingen enkel regel, men en del i kvalitetsarbetet, säger Ingrid Holmgren, tf omsorgschef.

– Samtidigt måste vi värna om vikarierna, ta hand om dem. Det är otroligt viktigt. Vi måste också se till att vårdpersonalen har kompetens. Arbetet är avancerat i dag.

Mer läsning

Annons