Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wilma hemma efter hockeyturnering i USA

Det blev inga vinster för Hälleforsfostrade Wilma Ekström när hon åkte till Lake Placid i USA och spelade fyrnationsturnering med Damkronorna.

Annons
Utlandsresa. Det var första gången Wilma Ekström var i USA när hon blev uttagen till en fyrnationsturnering med Damkronorna i Lake Placid. – Vi fick några timmar i New York innan vi åkte hem, det var väldigt häftigt. Men Lake Placid var litet och vi såg nästan bara ishallen, säger hon.

Hällefors. Som ett led i förberedelserna inför OS i Sotji 2014 var Damkronorna förra veckan i Lake Placid på turnering. Med i truppen var 19-åriga Wilma Ekström vars moderklubb är Hällefors IK.

– Det var jättekul och framför allt väldigt lärorikt, säger Wilma som varit uttagen till en turnering med Damkronorna innan denna.

I turneringen, som Sverige förlorade, mötte Damkronorna USA, Finland och Kanada.

– Vi spelade bra vissa stunder men vi vann ju inga matcher så man kan inte direkt säga att vi är nöjda, sammanfattar Wilma.

Själv tog hon plats från start i två av turneringens matcher, men mot Finland fick hon stå över.

– Jag gjorde mitt bästa men jag har inte spelat så många matcher på den här nivån så det gick lite upp och ned.

Tidigare har Wilma spelat 18 U-18 landslagsmatcher. Något hon nu alltså är för gammal för. Nästa uttagning till en turnering med Damkronorna sker nästa vecka.

– Jag blir förstås jätteglad om jag kommer med men jag förstår om jag inte gör det eftersom det finns så många andra duktiga spelare, säger Wilma som nu går sista året på ishockeygymnasiet i Leksand.

Mer läsning

Annons