Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wilma vann VM-brons

Det blev bronsmedalj i junior-VM i Tjeckien för Wilma Ekström och hennes lagkamrater i U18-damlaget. Och på onsdag reser Wilma och U-landslaget till Österrike och ungdoms-OS.

Annons
Bronsmedalj i junior-VM. Nyss hemkommen från junior-VM i Zlin i Tjeckien. Nu väntar junior-OS för Wilma Ekström, 17 år.

Wilma är på en kort mellanlandning i föräldrahemmet i Hällefors. Bronset från JVM är precis bärgat. Nu riktas fokus mot OS i Innsbruck.

– Vi har chans till guld i ungdoms-OS. Det är vårt mål och jag tror att vi kan klara det också, säger Wilma.

En hockeysläktFostrad i Hällefors IK och uppvuxen i Ekströms-släkten, som är näst intill synonyma med ishockey i Hällefors, har Wilma haft en hockeyklubba i nävarna i princip sedan sjuårsåldern. Och så gott som alltid har hon spelat back vilket även är hennes position i damkronornas juniorlag.

– Till vardags spelar jag i riksserien för Leksands IF där jag även pluggar på hockeygymnasiet.

Pluggar i LeksandUSA och Kanada är världsledande inom hockeyn för juniordamer för tillfället. Både Kanada och USA har ett underlag på vardera cirka 30 000 tjejer att välja bland till sina ungdomslandslag. Sverige har i dag cirka 3000 aktiva hockeytjejer i åldern 15–17 år och Wilma är en av de 22 spelare som handplockats för spel i Sveriges ungdomslandslag.

I JVM i Tjeckien inledde Sverige med att bli tvåa i gruppspelet; seger mot Tjeckien (4–1) och seger mot Ryssland (6–2), förlust mot USA (0–7). Kvartsfinalen mot Finland slutade med seger i förlängning för Sverige (2–1).

Förlust i semifinalFörlust blev det i semifinalen mot Kanada (0–7) men i den följande bronsmatchen mot Tyskland vann Sverige (4–1) och bronsmedaljen var ett faktum.

– Vi hade siktet på guld även i JVM, men med tanke på hur bra USA och Kanada är får vi vara nöjda med brons. Men i OS deltar varken USA eller Kanada så då har vi stora chanser att ta hem guldet, säger Wilma.

Med från länet i dam U18-landslaget U18 var även Malin Wong från Örebro.

Mer läsning

Annons