Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

120 ställer ut på mässa

Musikunderhållning, trolleri, dans, stand-up, information och 120 utställare på årets mässa.– Fler utställare ville stå än vad som fick plats, säger Josefine Jahnsson, en av arrangörerna.

Annons
Gabriel Hansson gör sitt bästa för att krossa glasrutan och vinna 1 000 kronor. Bo Persson från Hallsbergs glasmästare AB är inte rädd för att bli av med pengarna: – På lördag eftermiddag kan vi lägga två tusenlappar i potten, ler han.

2012-års Hallsbergsmässa har intagit Sydnärkehallen. I går invigde kommunstyrelsens ordförande mässan strax efter klockan 13 och redan då var en hel del mässbesökare på plats. När sedan rockabillydrottningen Eva Eastwood från Åsbro äntrade scenen vid tvåtiden var det trångt i mässhallen.

– Stämningen är så härlig. Alla är glada och man känner själv att det här är så roligt, säger mässans konferencier Eva-Lothe Madsen, Hallsbergs kommun.

Hallsbergsmässan startades 2008 och kör vartannat år. Årets mässa är den tredje i ordningen, berättar Josefine Jahnsson, informatör i Hallsbergs kommun och en av arrangörerna.

– Det har fungerat väldigt bra. Utställarna har lagt ner mycket tanke och tid på sina montrar, säger Jahnsson.

Tidigare år har mässan haft cirka 7 000 besökare, i år hoppas de på ännu lite fler.

– Detta är ett publikt evenemang. Det är roligt att kunna samla utställare och besökare och kunna bjuda på två spännande dagar.

Årets uppträdanden på scenen är en blandning av rikskändisar och lokala artister.

– Det ska finnas någon punkt som passar alla, säger Josefine Jahnsson.

Hon berättar att det varit viktigt att Hallsbergsmässan har fri entré.

– Alla ska ha chansen att komma och besöka mässan.

Nagelskulptrisen Beatrice Karlsson från JSBK naglar förvandlar Jessica Carlssons naglar till konstverk.

Mer läsning

Annons