Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

48 lag deltog i 18:e Länscupen

För 18:e året i rad spelades i helgen länscupen i ishockey för U13 och U15. Totalt spelade 48 lag i åtta olika ishallar i länet.

Annons
Matchstart. Under helgen spelades årets upplaga av Länscupen för U15 och U13. I Sydnärkehallen möttes bland annat IFK Hallsberg och Tyringe HC U15 för en match. Totalt var det 48 lag spelade om vinsten i åtta olika ishallar i Örebro län. Foto: Tove Svensson

Länscupen pågick under hela helgen. Från tidig morgon till sen kväll.

Alla lag spelade sju matcher, fem gruppspels matcher och två slutspelsmatcher.

På Weiderman buss arena i Kumla var det full fart på lördagsförmiddagen. Kumla HC U15 spelade mot Skedsmo/Furuset från Norge.

Enligt Göran Hermansson, tävlingsledare i Kumla, var det 18 året som länscupen spelades.

I grannkommunen Hallsberg spelade killarna i IFK Hallsberg U15. De tyckte det var kul att spela i cupen och det var tredje året som de deltog i cupen.

– Det gäller att ha kul, svarade en av spelarna på frågan vad laget bör tänka på vid en match.

Även tränarna i IFK Hallsberg U15 tycker att cupen är bra.

– Det är mycket matcher, säger Glenn Persson, tränare för IFK Hallsberg U15.

Länscupen pågick i åtta olika ishallar samtidigt; Trängens IP, Weidermans buss Arena, Sydnärkehallen, Råsshallen, Carlssonhallen, Hällevi, Fellingsbro ishall och Lindehov.

Leif Gustafsson och Ammi Persson, från IFK Hallsberg var båda tävlingsledare i Sydnärkehallen. De var i går nöjda med både spelarna och årets cup.

– Cupen har gått bra och det var spännande i går (läs lördag). Det var sista matchen som avgjorde. Det har varit trevliga spelare här. Idrotten fostrar, säger Leif Gustafsson.

Finalmatcherna för U15 och U13 spelades i går eftermiddag i Råsshallen i Guldsmedshyttan och i Lindehov i Lindesberg. I U13-finalen möttes Valbo HC och IHK Sparta blå. Länscupenvinnare blev Valbo HC som vann med 4-3 efter straffar.

I finalmatchen för U15 spelade Forshaga IF mot Gislaved SK. Länscupenvinnare blev Gislaved SK som vann med 4-3 efter straffar.

Mer läsning

Annons