Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

95-åring i finfin form

Det är fullfart i Stocksäterskolans gymnastiksal, det är öppen kickoff, det är i år som Hallsbergs gymnastikförening fyller 95 år.

Annons
Redan klockan 10 på lördagsförmiddagen kämpade sig en vuxengrupp igenom ett 40 minuter långt dansmix-pass. Kämpade och kämpade, om man fick tro de glada leendena var passet mer av det vällustiga slaget.

Föreningen som har runt 250 medlemmar har hållit ställningarna i 95 år i år.

– Medlemmar kommer och går, men vi håller oss ganska konstant runt 250 medlemmar, säger kassören Maivor Backman.

Hon har ett förflutet som ordförande i föreningen under 15 år och gläds naturligtvis åt att medlemsantalet håller i sig hos 95-åringen.

Lördagen är en start för jubileumsåret och det firar föreningen med en öppen kickoff för alla som vill bättra på sin fysiska status. Huvudnumret är instruktören Kristian Södergren från Västerås. Han är inbjuden för att leda ett efit-pass som är årets nyhet. Efit är en snällare variant av crossfit.

Nyheter lockar

Förra söndagen då Hallsbergs GF körde sitt första efit-pass var det mellan 25-30 personer som tog chansen att prova på.

– Det är alltid stort intresse för att prova på nya träningsformer, förklarar Maivor det stora deltagarantalet.

Blir efit den stora hit den gett en hint om hittills kommer det att bli svårt att få plats i de hallar som föreningen förfogar över.

– Då får vi dela upp gruppen. I dag håller vi till i de små hallarna på Långängen och här på Stocksäterskolan. Alléhallen får vi inte komma in i, säger Maivor.

Men jubileumsårets stora händelse är barnuppvisningen under våren – något datum för den är ännu inte spikad.

Ledarproblem

Om medlemstillströmningen inte är något problem så är ledar- och styrelseproblematiken den samma i Hallsbergs GF som i de flesta föreningar.

Totalt har gymnastikföreningen ett 15-tal ledare och det är inte tillräckligt för att hålla igång alla åldersgrupper. De ledarna räcker till för att hålla igång barn-, vuxen- och seniorgrupperna. Därför har de fått släppa de äldre ungdomsgrupperna.

– Det är svårt att få folk att ställa upp som ledare och till styrelseuppdrag. För oss handlar det om rent ideell verksamhet, förklarar Maivor.

Mer läsning

Annons